|
|
|
... elfogyasztása is migrént, hányingert, álmosságot és lázat okozhat.
A burgonya héja védi a C-vitamint, elbomlását akadályozza, ezért tároláskor, télen csak lassan csökken a vitamintartalma. Az újburgonya fontos korai C-vitamin-forrás. A héjában főtt burgonyában vagy krumpliban marad meg a legtöbb belőle.
A nyers burgonya gyógyhatása
A nyers burgonyát a ... |
2024-02-14 21:41:58 |
|
|
|
|
|
|
Lassan, fokozatosan vezesse be az alábbi ételeket mindennapi étrendjébe, amíg el nem éri, hogy sokkal többet eszik az alábbi ételekből, mint azelőtt.
1. Paradicsom
Gyümölcs? Vagy inkább zöldség? Kit izgat? Annyit elég tudnia róla, hogy hosszútávon rengeteg jót tesz szervezetéért, rövid távon pedig segíti a fogyókúrát és gátolja az elvesztett súlyfelesleg visszasz... |
|
2023-01-10 12:44:21 |
|
|
|
|
|
|
... elfogyasztása a napi ajánlott mennyiség 40 százalékát fedezi.
1 közepes burgonya - 60 mikrogramm jódot tartalmaz
10. Eper
Az eper kimagaslóan magas C-vitamintartalma miatt is fontos gyümölcs az egészségünk szempontjából, mely meglepően jó jódforrás is egyben. Egy csészényi földieper elfogyasztása a napi ajánlott jód mennyiség közel 10 százalékát fedezi.|... |
2019-01-26 23:09:08 |
|
|
|
|
|
|
A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges. Legalábbis az a változata, ahogy eleink főztek még 50 évvel ezelőtt is.
Miért vagyunk mégis mi, magyarok, betegebbek, mint sok más nép Európában, miért alacsonyabb a születéskor várható élettartam?
Bernád Ilona néprajzos szerint ennek egyik oka a trianoni sokk, ami hosszú távú depressziót okozott. A másik fontos té... |
|
2018-04-26 07:57:20 |
|
|
|
|
|
|
Vitaminhiány
nagy ára van a ,,felfújt" zöldségeknek és gyümölcsöknek
Sokan kilószám esszük a gyümölcsöt, zöldséget, mégsem úsztuk meg a hideg évszakot betegség nélkül. Nemzetközi és magyar kutatások is igyekeznek alátámasztani, hogy mára sokkal kevesebb vitamin és ásványi anyag van a zöldségekben, gyümölcsökben és az állati eredetű élelmiszerekben, ... |
|
2018-04-19 12:36:21 |
|
|
|
|
|
|
... hatással van a száraz, berepedezett bőrre. Véd a káros UV
su... |
2017-11-23 12:50:42 |
|
|
|
|
|
|
... Japánban előszeretettel fogyasztják. Neve japánul azt jelenti vízi zöld. Rendkívül egészséges salátaféle, enyhén mustáros ízű leveleit fogyasztjuk. Immunerősítő hatású, rost- és vitamintartalma ingen magas. Ízkarakterisztikája miatt igen meghatározó, leginkább a borsos, tormás, mustáros ételekhez illik, de salátának is jó.
vörös cikória
Vörös cikória, radiccio... |
2017-06-20 16:40:55 |
|
|
|
|
|
|
... járványos előfordulása csak a burgonyatermelés elterjedésével szűnt meg. A burgonya héja védi a C-vitamint, elbomlását akadályozza,
ezért tároláskor, télen csak lassan csökken a vitamintartalma. Az újkrumpli fontos korai C-vitamin-forrás. A héjában főtt krumpliban marad meg a legtöbb belőle.
A nyers krumpli gyógyhatása
A nyers krumplit a népi orvoslás gy... |
2017-04-07 20:53:07 |
|
|
|
|
|
|
Lassan, fokozatosan vezesse be az alábbi ételeket mindennapi étrendjébe, amíg el nem éri, hogy sokkal többet eszik az alábbi ételekből, mint azelőtt.
1. Paradicsom
Gyümölcs? Vagy inkább zöldség? Kit izgat? Annyit elég tudnia róla, hogy hosszútávon rengeteg jót tesz szervezetéért, rövid távon pedig segíti a fogyókúrát és gátolja az elvesztett súlyfelesleg visszasz... |
2017-02-22 17:57:07 |
|
|
|
|